ГЕРБ нападнаха Петков на брифинг: Кирил Петков каза две лъжи -

...
ГЕРБ нападнаха Петков на брифинг: Кирил Петков каза две лъжи -
Коментари Харесай

ГЕРБ: Кирил Петков каза две лъжи, за 40% намаляване на емисиите и за термични централи

ГЕРБ нападнаха Петков на брифинг: 

Кирил Петков сподели две неистини - първата е, че Кабинетът " Борисов 3 " е поел ангажимент за 40% понижаване на излъчванията. И втората, още по-лоша неистина е, че държавното управление на Кирил Петков не е поемало ангажимент и термични централи в България нямало да бъдат затваряни. И освен ще бъдат затворени, само че процентът на затворените ще надвиши 40%. Това сподели депутатът от ГЕРБ Жечо Станков на ексклузивен брифинг на партията в Народното събрание.

" Така 83% от въглищните централи в България ще бъдат затворени. Единствено най-малката централа от Маришкия басейн ще може да работи с въглища, такива задължения е поело държавното управление на Петков. Това значи, че 80% от работещите в района ще останат без работа, откакто над 10 хиляди души са директно заети там. Това значи закриване на българската въглищна енергетика ", добави той, представен от БГНЕС.

Брифингът идва в отговор на думите на някогашния министър председател Кирил Петков, който заяви, че Планът за възобновяване и резистентност не планува затваряне на въглищните централи след среща със Селин Гауер, общоприет шеф на Работната група за възобновяване и резистентност на Европейската комисия.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР